Ad Pep Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Associate degree Pedagogisch Educatief Professional deeltijd

Doelgroep: Ben je een onderwijsassistent of een pedagogisch medewerker en wil je verder groeien?

Wil je doorgroeien in je functie, maar zie je er tegenop een hbo-opleiding van vier jaar te volgen? Werk je al een tijdje in de kinderopvang of het onderwijs en wil jij je specialiseren? Zoek je meer uitdaging op je werk? Dan is de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) in deeltijd iets voor jou! Tijdens de Ad PEP word je in twee jaar tijd opgeleid tot pedagogisch en educatief professional. Je leert alles wat je moet weten om te werken met kinderen van 0 tot 12 jaar. Leer bijvoorbeeld ontwikkelingsproblemen herkennen en bedenk hier speel- en leeractiviteiten bij. Of ontwikkel je tot coach van jouw collega’s op de werkvloer. Nadat je de Ad PEP hebt afgerond ontvang je een internationaal erkend hbo-diploma: de Associate degree! De Associate degree Pedagogisch Educatief Professional is toegankelijk voor studenten met de onderstaande afgeronde opleidingen: mbo 4/havo/vwo

Toelatingstoets Het kan zijn dat je niet over de geschikte vooropleiding (havo, vwo of mbo-4 diploma) beschikt om een hbo-opleiding te doen. Wanneer je 21 jaar of ouder bent bij aanvang van de studie, kan je deelnemen aan de toelatingstoets. Hiermee toetsen we of je beschikt over voldoende kennis en vaardigheden om een hbo-opleiding te volgen.

Verplichte stage/werkplek. Wanneer je start met je opleiding moet je minimaal 16 uur werkzaam zijn in de beroepspraktijk (je huidige werk) of 16 uur stage lopen per week. Je werk- of stageplek regel je zelf. Je bent bijvoorbeeld onderwijsassistent op een basisschool of pedagogisch medewerker in de kinderopvang. In het tweede jaar kies je een afstudeerprofiel: Educatief profiel (werkzaam in het onderwijs) of Pedagogisch profiel (werkzaam in de kinderopvang). Als je in het andere profiel wilt afstuderen dan waar je werkzaam bent moet je 8 uur stage regelen in de andere werkomgeving om dat afstudeerprofiel te kunnen kiezen. Daarnaast telt dan ook de 8 uur in je eigen werkomgeving mee. Samen 16 uur. De stage is in dat geval in je eigen vrije tijd. Wanneer je dit niet wilt, kun je kiezen voor de iPabo Amsterdam waar deze koppeling tussen stage/werkplek en afstudeerrichting er niet is!

 

Stappen om te nemen:

 1. Overleggen met je leidinggevende of deze opleiding voor jou geschikt is.
 2. Reserveren op deze pagina!
 3. Na goedkeuring van je leidinggevende en coördinator academie worden er afspraken gemaakt over kosten en betaling bij stoppen of de stichting binnen drie jaar na opleiding verlaten.
 4. Daarna pas aanmelden via onderstaande link voor 1 augustus 2022.
 5. Garantstelling door Floreer voor handtekening verzenden naar: hester.tibboel@sopoh.nl
 6. Boeken: factuur mag naar coördinator van de Floreer academie

Kosten:   twee jaar €923 indien de cursist niet eerder gestudeerd heeft aan een hogeschool of universiteit, (wel eerder gestudeerd dan zijn de kosten per jaar €1.846,-). Er is in het academie budget rekening gehouden met 3 plaatsen voor nieuwe cursisten die niet eerder gestudeerd hebben aan een hogeschool of universiteit.

 

 

De Ad PEP leidt je op tot:

 • Pedagogisch beleidsmedewerker
 • Pedagogisch coach
 • Senior pedagogisch medewerker
 • Pedagogisch zorgcoördinator
 • Leraarondersteuner

 

 • Opleidingsniveau: Associate degree, niveau 5
 • Duur: 2 jaar, deeltijd
 • Leslocatie:  Haarlem
 • Lesdag Haarlem: maandag.
 • Start in week 35 op maandag 29 augustus 2022
 • Inschrijven via studielink uiterlijk 1 augustus 2022 Kosten:  Ga je voor het eerst studeren? Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in de eerste twee studiejaren (2022-2023 én 2023-2024) de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding bij de Pabo betaal je dan € 923 * in plaats van € 1.846.

* Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

 

Na de opleiding Na twee jaar kun je aan de slag in het brede educatief pedagogische werkveld voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Je kunt:

 • onderwijs geven aan kleine groepjes leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben;
 • talenten van kinderen centraal stellen en de begeleiding hierop aansluiten;
 • de ontwikkeling van kinderen volgen en hierover gesprekken voeren met ouders;
 • problemen in de ontwikkeling signaleren en een kindplan opstellen en uitvoeren;
 • pedagogisch medewerkers coachen bij alledaagse werkzaamheden;
 • pedagogisch beleid vertalen naar de werkvloer;
 • gesprekken voeren met verschillende personen en instanties die met een kind te maken hebben.

 

Doorstromen na de Ad PEP De Ad PEP kan een tussenstap zijn richting het hbo. Na het halen van je diploma zijn er doorstroommogelijkheden naar de bacheloropleidingen Leraar Basisonderwijs (Pabo) of Pedagogiek. Een leraarondersteuner mag niet complexe lesactiviteiten zelfstandig uitvoeren en zit qua werkzaamheden en verantwoordelijkheden tussen een onderwijsassistent en een leerkracht L10 in.

Data: Week 35: maandag 29 augustus

Leslocatie:  Haarlem Lesdag Haarlem: maandag.

 

Inschrijven via Inholland

Datum

29-08-2022

Tijd

09:00 - 17:00

Locatie

Welke collega's gaan er?