Bewegend leren verdieping

Eerder zijn verschillende trainingen bewegend leren gegeven. Deze bijeenkomst is voor iedereen die een basis dan wel verdiepende training heeft bijgewoond. 

Deze workshop is een vervolg en tevens verdieping, maar is ook goed te volgen bij eerste deelname

Heb jij meegedaan aan de eerste workshops over bewegend leren? Dan weet je hoe belangrijk het voor kinderen is om gedurende de dag te bewegen. Je kent de theorie en je hebt kennis gemaakt met een aantal werkvormen. Misschien heb je in de klas ook al veel gedaan! En nu gaan we verder: we duiken nog verder de praktijk in en delen dus nog een aantal werkvormen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw rooster: zorg dus dat je die meeneemt naar deze workshop. Aan de hand van de doelen van de lessen die je die week geeft, gaan we bewegend leer activiteiten plannen

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat bewegen belangrijker is voor het leren dan we voorheen dachten. Steeds meer scholen kiezen voor een actieve lesdag en proberen kinderen zo veel mogelijk in beweging te krijgen. Maar dat valt niet altijd mee met de beperkte middelen en ruimtes die we op school hebben. De tussendoortjes (of Energizers) hebben hun weg inmiddels gevonden in het onderwijs, maar hoe mooi zou het zijn als je die tussendoortjes tijdens je lessen kunt inzetten? Dat deze tussendoortjes onderdeel worden van jouw les, zodat je bewegen en leren combineert.

Data:

  • 7 maart 2024 van 16.00-18.00 uur

 

 

Kosten: geen. Reserveren is verplicht. Annuleer je reservering wanneer je verhinderd bent.

Sylvia Mauriks

Sylvia Mauriks

Trainer

 

Datum

07-03-2024

Tijd

16:00 - 18:00

Locatie

De Octopus