Contactpersonen basistraining individueel

Eendaagse basistraining voor contact- en interne vertrouwenspersonen in het onderwijs

 

Wat?

Deze eendaagse training is een oriëntatie op ongewenst gedrag in de schoolsituatie zoals: intimidatie, seksuele intimidatie, agressie/geweld, discriminatie en pesten. Als contact- of intern vertrouwenspersoon bent u het eerste aanspreekpunt bij kwesties over ongewenst gedrag. Daarvoor zijn kennis en vaardigheden vereist om hier op een adequate manier mee om te gaan. In de training wordt hiervoor een stevige basis gelegd.

Voor wie?

U bent aangesteld als contactpersoon of intern vertrouwenspersoon en wilt meer kennis over en inzicht krijgen in taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Voor mensen die overwegen om contactpersoon of intern vertrouwenspersoon op school te worden en die willen weten wat hen te wachten staat. U krijgt inzicht in het kader van waaruit gewerkt wordt en wat de rol precies inhoudt.

Door wie?

De training wordt gegeven door Bernadette Hes-Boots.

Resultaat

Na de training heeft u inzicht in taken en bevoegdheden. U heeft kennisgenomen van het wettelijk beleidskader en u weet op welke wijze u de positie van de contactpersoon en de interne vertrouwenspersoon binnen de school gestalte kan geven. U weet wanneer u zelf handelend moet optreden en in welke gevallen u moet doorverwijzen.

Waar?

Alle eendaagse trainingen zijn van 09.15 tot 16.15 uur op de volgende locatie: Vooges Centraal, Kennemerplein 6, 2011 MJ Haarlem

 

Programmaonderdelen

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • taken en verantwoordelijkheden van de contactpersoon en interne vertrouwenspersoon in relatie tot de klachtenregeling onderwijs;
  • competenties, kennis en vaardigheden;
  • wettelijk beleidskader van de klachtenregeling;
  • praktijkvoorbeelden;
  • routes van verschillende soorten klachten en hoe te handelen;
  • voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng qua casuïstiek.

 

Trainingsduur en kosten

Het betreft een training van een dag. De kosten bedragen  € 415,00 per persoon ex btw. bij open inschrijving. Bij de prijs inbegrepen zijn materiaalkosten, koffie/thee en een lunch.

 

Mogelijke data in 2022​ (zelf een keuze maken)

  • 16 maart 2022
  • 1 juni 2022
  • 21 september 2022
  • 9 november 2022

Je reserveert een plek op de Floreer-academie en via onderstaande contactgegevens van InBetween-advies voor een datum naar keuze. De factuur mag naar de coördinator van de academie gestuurd worden.

Opgeven kan via inschrijfformulier, per email naar bernadettehes@gmail.com of telefonisch 0625538458

Zie voor extra informatie

Kosten: uit academie budget

Bernadette Hes

Externe vertrouwenspersoon

Contactpersonen basistraining individueel

 

Datum

16-03-2022

Tijd

09:15 - 16:15

Locatie