De groepscode. Zo werk je met groepen!

De groepscode Zo werk je met groepen!

Locatie: G. Th. Rietveldschool, Edisonstraat 3, 1171 AL Badhoevedorp

De training de Jongenscode van René van Engelen is zeer goed ontvangen in schooljaar 22-23!. Dit schooljaar verzorgt René van Engelen de training de groepscode in de Floreer academie.

Wie gaat werken in het onderwijs wordt er vanaf dag één mee geconfronteerd: de groep. Wat is nu eigenlijk een groep? Welke invloed heeft een groep in onderwijs? Welke invloed heeft de groep op het leren?

In de cursus De groepscode geeft René van Engelen inzicht in de vele aspecten van groepsdynamiek en krijg je handvatten waarmee deze processen succesvol te beïnvloeden zijn. Je kunt deze inzichten en handvatten steeds direct inzetten in je onderwijs.

We kijken naar hoe een groep zich ontwikkelt en welke rol de school als geheel daarin speelt. Bij groepsdynamiek speelt de leeftijdsfase van de kinderen ook een rol; de grotere wereld van pubers heeft meer en andere invloeden dan de kleine wereld van kleuters. Dit vraagt ook iets van de leerkracht. Als leraar werk je niet alleen met de groep, je bent er zelf ook op een unieke manier onderdeel van. Jouw invloed is groot.

Tussen de vier bijeenkomsten kun je in je eigen onderwijspraktijk aan de slag. Jouw praktijkervaringen vormen steeds de start van een bijeenkomst.

De cursus is geschikt voor alle collega’s. Naast hand-outs en een bronnenoverzicht krijg je bij deze cursus ook het boek De groepscode – Zó werk je met groepen!

Boek de groepscode à €25,95 wordt centraal bij uitgeverij Pica besteld (na inventarisatie).

 

Data:

  • donderdag 19 oktober 2023
  • donderdag 23 november 2023
  • donderdag 1 februari 2024
  • donderdag 15 februari 2024

Tijden: 16.00 tot 18.00 uur

Wanneer je verhinderd bent, annuleer je de inschrijving tenminste 24 uur van te voren middels een berichtje aan de cursusleidster.

René van Engelen

René van Engelen

Cursusleider

Schoolleider van twee scholen en tevens auteur van verschillende boeken.

De groepscode. Zo werk je met groepen!

 

Datum

19-10-2023 - 15-02-2024

Tijd

16:00 - 18:00

Locatie

Rietveldschool