Inspiratiesessie kansengelijkheid

Inspiratiesessie: Dilemma’s rondom differentiatie in relatie tot gelijke kansen

Gelijke kansen in het onderwijs is een hot thema bij onderwijsprofessionals en ook in de media. De meningen vliegen je om de oren. Duidelijk is dat het een complex probleem is. In deze inspiratiesessie presenteert Marijke Vijfeijken resultaten uit haar onderzoek naar opvattingen van leraren over differentiatie in relatie tot gelijke kansen. Gelijke kansen doet een appel op ons gevoel voor rechtvaardigheid. Wat vinden leraren zelf een rechtvaardige manier om te differentiëren? En past die bij de manier waarop ze het doen?

Na deze aftrap gaan we aan de slag in een interactieve sessie met dilemma’s rondom differentiatie praktijken in de klas. We onderzoeken samen wat jullie belangrijke sociale waarden vinden om na te streven en die passend zijn bij jullie eigen school.

Voor: directeuren, intern begeleiders en leerkrachten

 

Marijke Vijfeijken  is auteur van het boek ‘Wat is eerlijk. Werken aan kansengelijkheid in het onderwijs’ (Uitgeverij PICA).

Dit boek zal voor elke deelnemer die dat wenst besteld worden. Graag kenbaar maken via mail aan hester.tibboel@sopoh.nl

Data:

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 31 mei van 16.00-17.30 uur

 

 

Deelnamekosten: geen, uit academie budget

 

Marijke Vijfeijken

Marijke Vijfeijken

Trainer

Marijke van Vijfeijken is senior onderzoeker bij de onderzoeksgroep kwaliteiten van leraren van de Academie Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij heeft ruime ervaring in
onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek. Momenteel doet Marijke promotieonderzoek naar opvattingen van leraren over differentiatie in de klas vanuit het perspectief van sociale rechtvaardigheid en gelijke kansen in het onderwijs.

Inspiratiesessie kansengelijkheid

Datum

31-05-2022

Tijd

16:00 - 17:30

Locatie

Nog nader te bepalen

Welke collega's gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.