Leidinggevenden ‘Eigenaarschap ontwikkelen bij anderen’

‘Eigenaarschap ontwikkelen bij anderen’

Voor wie: Leidinggevenden in het onderwijs: Schoolleiders, bouwcoördinatoren, intern begeleiders, teamleiders en leidinggevenden van stafafdelingen.

Als leidinggevende bij SOPOH wil je dat je teamleden zich professioneel ontwikkelen. Dat ze plezier hebben in hun werk door aan resultaten te werken die er voor hun toe doen. Werken vanuit Eigenaarschap betekent dat je zelf aan het roer staat van je ontwikkeling en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces. Dat je eigen keuzes maakt op basis van een helder en voor jou aansprekend resultaatbeeld. Net zoals je dat voor de leerlingen van je school voor ogen hebt. De rol van jou als leidinggevende in dit proces is cruciaal.

Een belangrijk onderdeel om resultaten te bereiken, is je medewerkers aanspreken op de bereikte resultaten als deze afwijken van wat je van hen had verwacht en had afgesproken, vanuit vertrouwen en een lerende instelling. Als je dit doet, komt het de medewerkers, de organisatie en de school ten goede: je geeft je medewerker de kans zich te ontwikkelen en het levert de school de resultaten op die mogelijk zijn. Het ontwikkelen van eigenaarschap bij medewerkers en hen coachen richting succes is een prachtige kans om mooie resultaten te boeken en blije medewerkers en blije leerlingen te ontwikkelen.

Deze leergang is een combinatie van training en coaching, geeft je technieken en handvatten om eigenaarschap bij anderen te ontwikkelen.

Wat, waar en wanneer:

De leergang, op basis van open inschrijving, heeft een doorlooptijd van 3 maanden en bestaat uit:

  • 2 workshops van een hele dag, verspreid over 12 weken
  • 2 individuele coachgesprekken op je eigen locatie.
  • Onbeperkte e-coaching
  • Inclusief lesmateriaal

Data:

  • dinsdag 12 januari  9.30-17.00 uur
  • donderdag 15 april 9.30-17.00 uur

Deze leergang kan gebruikt worden bij het schoolleidersregister als  “informeel leren” op het onderdeel ‘Omgaan met verschillen in het team’. Onder de naam “Het Management Moment van de Waarheid”.

Inschrijven is verplicht. Door in te schrijven verplicht je jezelf beide dagen te volgen. Bij verhindering, geef je dit tenminste 24 uur van te voren door aan de trainer.

Kosten:

De totale investering bedraagt € 1.995,– per deelnemer en is vrijgesteld van BTW (professionaliseringsbudget voor schoolleiders) en voor niet-schoolleiders in overleg met leidinggevende.

De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Gijs den Engelsman

Gijs den Engelsman

Trainer

Persoonlijkheid & stijl

Nuchter, recht door zee, beide benen op de grond, ik maak gemakkelijk contact en ben resultaatgericht.

Waar word ik blij van?

Wanneer ik zie en ervaar dat mensen die ik mag begeleiden door ander gedrag opeens resultaten gaan halen die ze daarvoor niet haalden. Zelf de regie nemen, anderen aanspreken en daar met elkaar blij van worden….. fantastisch!

 

Leidinggevenden 'Eigenaarschap ontwikkelen bij anderen'

Datum

12-01-2021 - 15-04-2021

Tijd

09:30 - 17:00

Locatie

dr. JP Heijeschool

Welke collega's gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.