Lezing: Maaike Zweers – Leren door de ogen van het kind!

Deze inspiratiemiddag vervalt en wordt na de zomervakantie opnieuw aangeboden. Datum volgt!

Gastspreekster: Maaike Zweers

Maaike stelt zichzelf even voor:

Ik ben Maaike Zweers, kindercoach, kernvisiecoach, logopediste en moeder van 2 zonen van 8 en 6 jaar. Mijn passie ligt bij kinderen. Al jarenlang ben ik werkzaam als logopediste in de kinderrevalidatie. Daar heb ik geleerd dat “breed” naar een kind kijken veel oplevert. Zie het kind in zijn totaliteit. Hoe komt het dat een kind niet lekker in zijn vel zit? Niet mee komt op school? Er kunnen een heleboel oorzaken zijn. Tegenwoordig wordt er zo vaak gedacht dat er van alles mis is met de kinderen. Er worden snel labels geplakt en in hokjes gedacht. Daar gaan kinderen zich dan ook vaak naar gedragen. Ik zie het als mijn taak om ze weer te laten zien wat ze kunnen. Daarnaast begeleid ik kinderen die door een “ingrijpende gebeurtenis” een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Toch bleef er een groep kinderen/jongeren waar ik niet helemaal mijn vingers op kon leggen. De kinderen met “leerproblemen”, waarvan gezegd wordt het is een slim kind, maar op school komt het er niet uit. Als “Kernvisiecoach” en “Ik leer leren” trainer kan ik nu ook deze kinderen de begeleiding geven die ze nodig hebben. Door samen met de kinderen te kijken naar wat ze goed kunnen en ze strategieën aan te leren om de lesstof op een andere manier te beheersen zie je ze vaak met sprongen vooruitgaan. Daarnaast hebben veel kinderen met leerproblemen ook fysieke klachten door de angst en spanning die schoolzaken met zich mee brengen. 

————————————————–

Lezing: Leren door de ogen van het kind!

We zien steeds meer kinderen met leerproblemen. Slimme kinderen die extra uitdaging nodig hebben, of kinderen waarvan we denken het zit er wel in, maar komt er niet uit. Wat maakt nou dat je kind makkelijker en beter kunt leren? Hoe stimuleer je het kind en geef je de juiste ondersteuning. Specifiek wordt aandacht besteed aan de relatie motoriek en leerproblemen.

 

Kernvisiemethode

Kinderen hebben van nature een voorkeur om in beelden en gevoelsmatig te denken. Ons onderwijs is juist rationeel en auditief ingesteld. Twee verschillende systemen, dat botst. Eigenlijk kan je spreken van verschillende denkstijlen, een linksgeoriënteerde denkstijl en een rechtsgeoriënteerde denkstijl. De Kernvisie methode gaat er van uit dat met name kinderen met een rechtsgeoriënteerde denkstijl in staat zijn foute informatie (denk hierbij aan woorden, cijfers maar ook gedachtes) uit het hoofd te verwijderen en er goede voor in de plaats te zetten. Juist rechtsgeoriënteerde kinderen hebben het talent om dit op een goede manier uit te voeren.

 

 

In verband met bestellen van stoelen en catering is inschrijven per onderdeel verplicht.

Deze middag staat ook open voor onze collega’s van Spaarnesant. Bij meer belangstellenden dan het aantal beschikbare plaatsen hebben Sopoh collega’s voorrang. Je krijgt in dat geval bericht. 

 

Maaike Zweers

Maaike Zweers

Spreekster

Datum

18-06-2019

Tijd

16:00 - 17:00

Locatie

De Octopus

Welke collega's gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.