Marcel Schmeier ‘EDI bij de zaakvakken: bordwerk en aantekeningen’

‘EDI bij de zaakvakken: bordwerk en aantekeningen’

In deze inspirerende en leerzame nascholing van twee bijeenkomsten maak je kennis met ‘slow teaching’ waarbij bordwerk zorgvuldig wordt opgebouwd en geordend, leerlingen aantekeningen maken en de leerstof stapsgewijs en grondig wordt onderwezen én geleerd. Ook ervaar je zelf een les die door de cursusleider wordt gegeven en leer je om zelf een les te ontwerpen om vervolgens zelf te geven in je eigen lespraktijk.

Neem de handleiding en leerlingboek van je zaakvakmethode mee!

Aantal bijeenkomsten: 2
 
Voor: leerkrachten
 
 
Wat ga je leren?
  • Bordwerk en aantekeningen: de theorie
  • Ervaar zelf een les
  • Ontwerp zelf een les
  • Geef zelf een les
     
     

Het boek ‘Bordwerk en aantekeningen’ werd verkozen Runner-up Beste Onderwijsboek 2020 en EDI 2.0 is het meest verkochte onderwijsboek van de afgelopen vijf jaar. Laat je inspireren door de auteur Marcel Schmeier, die zelf jarenlang voor de klas stond en als geen ander de theorie levendig weet te vertalen naar de dagelijkse lespraktijk van jouw klas. (Eventueel zelf aanschaffen)

 

Data:

  • Woensdag 15-11-2023, 15.00 – 18.00 uur | Theorie + lessen ontwerpen om te geven
  • Woensdag 13-12-2023, 15.00 – 18.00 uur | Ervaringen uitwisselen + voorbeeldles ‘vloeistoffen’

Locatie:  nntb

 

Inschrijven is verplicht.

Deelnamekosten: geen (is opgenomen in Floreer aanbod).

Maximaal 40 deelnemers.

 

Marcel Schmeier

Marcel Schmeier

Trainer

Marcel Schmeier is onderwijsadviseur, auteur en bevoegd leerkracht basisonderwijs. Hij heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs. Hij weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk in de klas: “Werken aan onderwijskwaliteit doe je door het primaire proces te verbeteren: het lesgeven, en dan met name de instructie.” Marcel is bekend van de onderwijsbestsellers ‘EDI 2.0: tips en technieken voor een goede les’ en ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en ‘Bordwerk en aantekeningen’.

 

 

Datum

15-11-2023 - 13-12-2023

Tijd

15:00 - 18:00

Locatie