Marcel Schmeier effectief rekenonderwijs ‘omgaan met verschillen: zwakke en sterke rekenaars’

Effectief omgaan met verschillen in de rekenles: sterke en zwakke rekenaars

Marcel Schmeier (bekend van EDI en effectief rekenonderwijs) neemt je in drie uur mee in effectieve instructie op het gebied van rekenen.

Niveau: de cursus is bedoeld als basiscursus en is een aanvulling op het hoofdstuk dat deelnemers vooraf moeten lezen.

 

In deze cursus vertelt Marcel over het omgaan met verschillen in de rekenles. Wat zijn effectieve vormen van differentiatie? Hoe zien hoge verwachtingen eruit in de dagelijkse lespraktijk? En hoe ga je om met kinderen die moeite hebben met leren of juist moeiteloos de leerstof opnemen? Aan de hand van praktische voorbeelden krijg je inzicht in het effectief omgaan met verschillen binnen het EDI-lesmodel. Volgens de Onderwijsinspectie (2020) en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (2019) is het directe instructiemodel bovendien een doeltreffende werkwijze om het omgaan met verschillen te organiseren in de les.

Boek: Effectief rekenonderwijs op de basisschool

Deze cursus verbindt de theorie met de praktische toepassing in de klas en is een verdieping en aanvulling op het boek ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ dat veel aandacht kreeg in de media (Artikel in de Trouw: sommen stampen) en in de top 10 van best verkochte onderwijsboeken van 2017 staat (Wij-leren.nl).

Warm aanbevolen

Het boek laat je constant denken: ‘Doe ik het goede?’ – Bertus Meijer, Onderwijsenzo.

Het boek geeft heldere adviezen voor effectieve rekenlessen en rekent af met rekenmythes– Prof. dr. Anna Bosman, Radboud Universiteit Nijmegen.

Onderwijs als onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Met voldoening kan ik vaststellen dat dit uitgangspunt in dit boek wordt gehanteerd. Het boek onderwijst de onderwijzers. – Gerard ’t Hooft, Nobelprijs voor de natuurkunde, 1999.

Data: 12 oktober 2022 van 15.00-18.00 uur

Locatie:  N.N.T.B

Inschrijven is verplicht.

Deelnamekosten: geen (is opgenomen in SOPOH aanbod).

Maximaal 40 deelnemers.

 

Marcel Schmeier

Marcel Schmeier

Trainer

Marcel Schmeier is onderwijsadviseur, auteur en bevoegd leerkracht basisonderwijs. Hij heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs. Hij weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk in de klas: “Werken aan onderwijskwaliteit doe je door het primaire proces te verbeteren: het lesgeven, en dan met name de instructie.” Marcel is bekend van de onderwijsbestsellers ‘EDI 2.0: tips en technieken voor een goede les’ en ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en ‘Bordwerk en aantekeningen’.

 

Datum

12-10-2022

Tijd

15:00 - 18:00

Locatie

De Optimist