Met Sprongen Vooruit Rekenen groep 7 & 8 individueel

Met Sprongen Vooruit

 

Dit jaar zullen er geen trainingen in company verzorgd worden voor deze cursus bij SOPOH. Wil je toch graag de cursus volgen, reserveer dan één van de vier plekken via deze pagina. Na inschrijving neemt de coördinator contact met je op en kun je via de website van het Menne Instituut je inschrijven op één van de trainingen die komend schooljaar door hen gegeven worden in de regio.

 

Het reken-wiskundeprogramma 

Met Sprongen Vooruit is het effectieve reken-wiskundeprogramma waarin leerkrachten een cursus kunnen volgen en scholen rekenmaterialen kunnen aanschaffen. Dit programma kenmerkt zich door de reken-wiskundedidactiek in kleine tussenstapjes te beschrijven zodat een leerkracht elke leerling met rekenen vooruit kan helpen. Met het totaaloverzicht op de rekenleerlijnen leert de leerkracht de juiste oefeningen en spellen zowel interactief klassikaal als individueel aan te bieden. De leerlingen ervaren deze oefeningen en spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. Ze mogen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid verhoogt. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.

Basiscursus 7&8: 
Basiscursus 7&8 geeft cursist inzicht en overzicht op leerlijnen rekenen met hele en gebroken getallen, kan door slimme keuzes in materiaal, interventie of model doelen behalen, kennis van oplossingsstrategieën en ruim 150 aantrekkelijke gerichte oefenlessen en rekenspellen.

Samenvattend

  • Effectief rekenprogramma voor leerkrachten van groep 1 t/m 8
  • Wetenschappelijk bewezen
  • Totaaloverzicht van de rekenleerlijnen
  • Mooie ondersteunende rekenmaterialen

Basiscursus in het kort

  • Lesduur:4x 2,5 uur
  • Studielast:40 uur (incl. 30 uur praktijkopdrachten)
  • Inclusief:Cursusmap en Rekenspellenboek
  • Na voltooiing:Certificaat

Digitale brochure

Na reservering neemt de coördinator contact met je op en kun je zelf een training, plaats en tijd uitzoeken. Aanmelden via de website van het Menne Instituut o.v.v. SOPOH-academie.

 

Inschrijven is verplicht. Door in te schrijven verplicht je jezelf de gehele cyclus te volgen.

Deelnamekosten: geen (is opgenomen in SOPOH aanbod).

Minimaal 15, maximaal 25 deelnemers. Inschrijving staat ook open voor externe cursisten

 

Trainer Menne Instituut

Cursusleider

 

Datum

23-08-2021 - 13-09-2021

Tijd

Hele dag

Locatie