Mindfulness: What the mind:

What the mind: mindfulness training

Locatie: The Optimist International, Waddenweg 87, 2134 XL Hoofddorp

Doelgroep: allen

Mindfulness is a source of happiness.

Gebeurt er veel in je leven? Heb je een drukke baan en ook een gezin? Probeer je om alle ballen hoog te houden? Zijn er wellicht veranderingen op het gebied van je gezondheid of die van je familieleden of zijn er andere lastige omstandigheden die veel van je eisen? Mindfulness zou je kunnen helpen om gebalanceerd om te gaan met alle stormen van het leven.

Mindfulness kun je het beste vertalen als bewust in het hier en nu bezig zijn, met aandacht, openheid en zonder te oordelen (Jon Kabat-Zinn).

We weten allemaal dat voldoende bewegen, slapen en eten gezond is voor ons lichaam. En zo goed als dat we voor ons lichaam zorgen kunnen we ook voor onze geestelijke gezondheid zorgen door Mindfulness te beoefenen. Mindfulness zou je kunnen omschrijven als fitness voor je geest. En net zoals we iedere dag tijd vrij maken voor lichamelijke fitness kunnen we dit ook doen voor Mindfulness. Op deze manier worden we mentaal sterker, waardoor we beter bestand zijn tegen de wisselvalligheden van het leven.

Mindfulness training De Mindfulness training is een ervaringsgerichte training waarbij je leert door te doen. Je leert je aandacht te trainen en om opmerkzaam te zijn van de huidige ervaring. Hierdoor kun je stress en andere automatische reacties sneller opmerken en hier bewuster op reageren. Een mindfulness training is als het ware een conditietraining voor de geest.

Het programma De training bestaat uit acht wekelijkse sessies van ongeveer 2,5 uur en een ‘oefen’ sessie. Elke sessie heeft zijn eigen thema zoals bijvoorbeeld grenzen (beter) leren kennen en bewaken en uitdagingen bewust beantwoorden.

Mijn naam is Petra Brom. Ik ben gecertificeerd MBSR trainer (MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction), categorie 1 lid van de VMBN. Verder ben ik ook werkzaam als communicatiemedewerker bij het Nederlands Herseninstituut te Amsterdam én Yoga- en Qigong docent. Om elkaar te leren kennen en om meer uitleg te geven over de training zal er voorafgaand aan de training een telefonisch voorgesprekje plaatsvinden.

Negen bijeenkomsten op woensdagen van 15.00-17.00 uur

Data:

  • 4 oktober 
  • 11 oktober 
  • 18 oktober 
  • 1 november 
  • 8 november 
  • 15 november 
  • 29 november 
  • 6 december 
  • 13 december
 
 

Kosten: €457p.p. . Uit Floreer academie budget bekostigd. Reserveren is verplicht. Annuleer je reservering wanneer je verhinderd bent.

Petra Brom

Trainer

De bijeenkomsten worden verzorgd door Petra Brom. Zij is een gecertificeerd MBSR trainer, categorie 1 lid van de VMBN. Vanuit de wens om Mindfulness met anderen te delen, is What The Mind ontstaan. Met een flinke dosis humor en vol enthousiasme geeft Petra de Mindfulness trainingen.

 

Datum

04-10-2023 - 13-12-2023

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

Optimist International School