Motiverende gespreksvoering voor (adjunct)directeuren, IB-ers, teamleiders en leidinggevenden

Motiverende gespreksvoering (voor directeuren en andere leidinggevenden)

Beschrijving:

De training is een vervolg op de workshop van 11 maart 2020. Voor geïnteresseerden die de kennismakingsworkshop hebben gemist, maar wel willen weten wat MVG inhoudt, middels de volgende link is meer informatie te vinden:

Tijdens de training wordt  kort ingegaan op de theorie, de uitgangspunten en processen. Dieper wordt ingegaan op de basisvaardigheden en de bijhorende gesprekstechnieken met de visie van motiverende gespreksvoering als uitgangspunt.

Motiverende gespreksvoering komt van oorsprong uit de zorg, met name de verslavingszorg. Inmiddels wordt deze methode wereldwijd op verschillende werkterreinen ingezet. De methode helpt mensen hun ambivalentie voor zichzelf op te lossen en op zoek te gaan naar persoonlijke doelen om gedragsverandering in te zetten. Een belangrijk verschil met ‘neutrale’ coaching is dat er bij motiverende gespreksvoering sprake mag zijn van een professionele voorkeur ten goede, in dit geval, van het onderwijs en het functioneren van de persoon. Wil je leren hoe je in gesprek kunt gaan en op positieve wijze samen op zoek te gaan naar ‘verandertaal’ zonder in de ‘ reparatiefix ‘ te schieten en daardoor onbedoeld weerstand op te roepen? Dan is deze training wellicht interessant.

Data:

  • Woensdag 06 januari 2021 14.00-17.00 uur.                                                                                                         
  • Woensdag 20 januari 2021 14.00-17.00 uur.                                                                                       
  • Woensdag 03 februari 2021 14.00-17.00 uur.

Kosten

Aan deze trainingsbijeenkomst zijn geen kosten verbonden (vanuit Sopoh academie budget). Wel dient iedere cursist het bijbehorende cursusboek te aan te schaffen à €27,50 p.p.: “Coachen 3.0, Motiverende gespreksvoering” geschreven door Sergio van der Pluijm.

 

Wanneer je verhinderd bent, annuleer je de inschrijving tenminste 24 uur van te voren middels een berichtje aan de cursusleider.

Charmila Maassen

Charmila Maassen

Cursusleidster

Datum

06-01-2021

Tijd

14:00 - 17:00

Locatie

IJwegschool

Welke collega's gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.