Pilates eerste serie

Pilates lessen

Wat is Pilates:

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken.

 

Informatie vanuit de trainster:

Ik heet Kitty Sauer en geef al jaren groepslessen aan verschillende sportscholen. Ik heb een professionele danscarrière achter de rug, waarbij ik tevens een eigen jazzballet school had in de jaren ‘70/‘80. Daarnaast gaf ik ook veel aerobic en streetdance les. De laatste 15 jaar heb ik mij gefocust op Yoga, Pilates en Bodybalance lessen.

Ik heb veel zin om jullie de voordelen van Pilates mee te geven. We werken aan houding, souplesse en kracht van de spieren, tegelijkertijd zorgen we dat onze ruggengraat lengte behoudt d.m.v. stretches.
Ik hoop jullie straks welkom te heten in de les en een gezellig uurtje ervan te maken.

Sportieve groet, Kitty

Doelgroep: allen

Zelf meenemen: In verband met de hygiëne heeft Iedereen een eigen matje nodig! (Voor bijvoorbeeld €8,99 aan te schaffen bij de Lidl  of €6,95 bij de Action).

Zes bijeenkomsten op woensdagen van 15.00-16.00 uur

Data:

  • 6 september 2023
  • 13 september 2023
  • 27 september 2023
  • 4 oktober 2023
  • 11 oktober2023
  • 18 oktober 2023
Uiteraard mag je je ook weer aanmelden voor de tweede serie lessen die start in januari 2024.

Kosten: geen. Reserveren is verplicht. Annuleer je reservering wanneer je verhinderd bent.

Kitty Sauer

Trainster

De bijeenkomsten worden verzorgd door Kitty Sauer. Zij is een gecertificeerd Pilates trainster en geeft les bij verschillende sportscholen.

 

Datum

06-09-2023 - 18-10-2023

Tijd

15:00 - 16:00

Locatie

IJwegschool