Keyboard/basic pianoles

Keyboard/basic pianoles

Met je klas muziek maken. Ik vond het altijd de leukste lessen om te geven. Samen zingen geeft zoveel vrolijkheid en sfeer in je klas. Kinderen worden er hartstikke blij van. Nog leuker werd het toen ik de kinderzang kon ondersteunen met een instrument. Eerst met gitaar en daarna met keyboard. Het voegde zoveel toe aan de muzikale beleving. Kinderen keken naar de muzieklessen uit en vroegen mij dagelijks: “Meester, gaan wij vandaag nog zingen?” of “Meester, ga je vandaag nog op je gitaar of keyboard spelen met ons?” Maar ook privé leuke hits kunnen naspelen, geeft ontspanning. Na alle schoolbeslommeringen even helemaal in een andere wereld zitten. Geeft absoluut nieuwe energie.

Ik hoor je nu denken: “Dat is veel te moeilijk voor mij”. Niets is minder waar. Natuurlijk moet je wel een beetje afiniteit hebben met muziek, maar prof hoef je zeker niet te worden. Als het om keyboard/basic piano gaat, ben je snel op weg. Met een paar akkoorden kun je al snel heel veel liedjes spelen en/of begeleiden. Zeker de melodielijn pak je zo op. Je zult verbaasd zijn over de resultaten.

Dertig jaar na mijn eerste keyboard lessen, heb ik vorig jaar bij mijn eerste keyboard leermeester, Richard Kuijper (Meer-Music), de draad weer opgepakt om mijzelf nog verder te verbeteren. Genieten!

Met hem heb ik onlangs de mogelijkheden onderzocht voor keyboard/basic pianolessen aan SOPOH leerkrachten. Richard stond daar positief tegenover en stelt zijn muziekschool speciaal voor de SOPOH Academie open. En dat voor een bijzonder schappelijke prijs. Je krijgt les in kleine groepjes. Het kan overdag, ’s avonds of op zaterdagmorgen. Dat overleg je zelf.

Lijkt het je leuk reserveer dan op deze pagina. Ik zorg dan voor de eerste contacten.

Richard stelt zich hieronder even zelf voor.

 

 

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Richard Kuijper en ik ben 40 jaar eigenaar van een muziekschool in Hoofddorp Meer-Music.nl

De school bestaat uit 18 medewerkers. Een onderdeel van de school is keyboard/basic piano les. Na verloop van tijd wil men kunnen kiezen uit beide opties.

Bij keyboard gaat het er voornamelijk om op de melodie en bijbehorende style te kiezen waarbij je de song zo identiek mogelijk na speelt. In principe ben je je one-mens band. Het is dan ook belangrijk dat je een keyboard goed leert te bedienen als het gaat om alle functies die het keyboard biedt.

Bij piano gaat het er meer om hoe je de melodie zelf met je linker hand kunt ondersteunen. Hier spelen fraseringen en aanslag een grote rol.

Ik geef les in groepjes van maximaal 6 personen. Een uur per twee weken voor een schappelijke prijs. Een kop koffie en een relaxte sfeer met humor en uitleg van het keyboard zijn vaste elementen.

Jullie zijn van harte welkom op onze muziekschool die gevestigd is in Hoofddorp.

 

Met vriendelijke groet, Richard Kuijper ( meer-music.nl).

 

Data:

Eén les van een uur per twee weken. Tijden in overleg met Meer-music. 

Kosten

€ 80 per kwartaal, hetgeen neerkomt op €12,- per les van een uur.

Richard Kuijper

Richard Kuijper

Keyboard leraar

Datum

01-10-2019

Tijd

Hele dag

Locatie


Welke collega's gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.