Taakspel begeleiders!

Taakspel (alleen begeleiders)

Tevens inhaalbijeenkomst van schooljaar 19-20

Praten tijdens de uitleg, naar buiten kijken tijdens het werken, wiebelen op de stoel; in elke klas komt wel eens ongewenst gedrag voor. De oplossing? Taakspel! Met Taakspel stimuleer je gewenst gedrag. En dát verbetert de sfeer in de klas. Met Taakspel houden leerlingen zich beter aan klassenregels. Daardoor neemt onrustig en storend gedrag af. Leerlingen kunnen dan beter en taakgericht werken. Bovendien ontstaat er een prettiger klassenklimaat. Leerlingen spelen Taakspel in teams tijdens de reguliere lessen of activiteiten. De leraar of pedagogisch medewerker en de leerlingen bespreken welke klassenregels er tijdens Taakspel gelden. De teams krijgen punten. Wanneer ze voldoende punten overhouden,  komen ze in aanmerking voor de – vooraf besproken -beloning. De leerlingen stimuleren elkaar om zich aan de regels te houden.

Doel

Het doel van Taakspel is dat onrustig en storend gedrag afneemt. Hierdoor kunnen de leerlingen en de leerkracht efficiënter en taakgerichter werken. De leraar of pedagogisch medewerker geeft tijdens het spelen van Taakspel complimenten en negeert ongewenst gedrag. Er ontstaat meer structuur in de klas: de nadruk ligt op het gewenste gedrag en de leerlingen zijn verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Ook in het schooljaar 2019-2020 organiseert de Sopoh-Academie Taakspel (groepen 3 t/m 8) trainingen die leiden tot certificering. Carla Schaaij, verzorgt de trainingen. Naast de drie trainingsmomenten, word je in de klas bezocht door Carla. Certificering vindt plaats nadat je  aantoonbaar gekwalificeerd bent.

Datum:

Dinsdag 1 september (alleen begeleiders)

 

Kosten geen

Wanneer je verhinderd bent, annuleer je de inschrijving tenminste 24 uur van te voren middels een berichtje aan de cursusleidster. mail klik hier voor mailadres

Carla Schaaij

Carla Schaaij

Cursusleider

 

Datum

01-09-2020

Tijd

15:00 - 18:00

Locatie

‘t Joppe