Talenten fluisteraar (inhalen bijeenkomsten uit schooljaar 19-20)

Inhaal bijeenkomsten schooljaar 19-20! 

Deze trainingen worden online gegeven in vier keer vier uur. Een uitnodiging volgt via mail.

Talenten fluisteraar

Het succes van de kinder-talent-fluisteraar trainingen krijgt voor het vierde jaar op rij een vervolg. Ook in 2019-2020 organiseren wij deze trainingen o.l.v. Luk Dewulf en Els Pronk, zodat nog meer collega’s gecertificeerd Talentenfluisterar kunnen worden. De opzet is gewijzigd, vooral omdat het Talent fluisteren als beweging een enorme vlucht heeft genomen. Letterlijk en figuurlijk, omdat de trainingen inmiddels ook op de Antillen worden verzorgd. Luk en Els kunnen het als duo niet meer alleen. Er zijn inmiddels extra trainers opgeleid. Ook de prijs is hierdoor omhoog gegaan. Tot nu toe betaalden wij vanuit de Academie deze training. Voor de nieuwe ronde vragen wij een bijdrage uit het persoonlijk nascholingsbudget.

Het traject start met de “Grootse Dag” o.l.v. Luk en Els. Een andere trainer verzorgt vervolgens trainingsdag 2 en 3. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Wanneer je besluit deel te nemen aan deze trainingen vragen wij je om de opgedane kennis te delen met je teamleden. Ook zien wij graag dat je de nieuwe kennis verder ontwikkelt in een netwerk van Talentenfluisteraars.

Wat zijn jouw talenten en hoe kun je ze herkennen thuis en op het werk?
Hoe haal je meer uit je talenten? Waar komen je talenten helemaal tot hun recht? Wanneer kom je met je talent in de problemen? Wat doe je met de dingen waar je echt niet goed in bent?

Na het volgen van deze trainingen herken je de talenten van o.a. jouw leerlingen gemakkelijker. Door een gerichtere aanpak, zullen jouw leerlingen beter functioneren en zich gelukkiger gaan voelen.

 

Data:

Cyclus van drie trainingen die je alle drie moet volgen om gecertificeerd te worden.

Geweest: dinsdag 25 februari 2020: 1e bijeenkomst: de “Grootse dag” met Luk Dewulf en Els Pronk (10.00 – 17.30 uur)

De volgende trainingen worden online gehouden.

  • 4 november 2020 –> 14.30 – 17.30 uur
  • 18 november 2020 –> 14.30 – 17.30 uur
  • 2 december 2020 –> 14.30 – 17.30 uur
  • 16 december 2020 –> 14.30 – 17.30 uur

14.15 uur – inlogmogelijkheid; deelnemers kunnen onderling als ze willen al kennismaken en één en ander uitwisselen.

14.30 uur – Start van de training

17.30 uur – Afgerond en uitchecken

Tussendoor werken we in de grote groep, 4-tallen en 2-tallen.

Tussen de online dagdeeltrainingen door krijgen de deelnemers BlijWerk (huiswerk) om te ervaren.

 

 

Inschrijven is verplicht. Door in te schrijven verplicht je jezelf de gehele cyclus te volgen.

Deelnamekosten: In de eerste twee jaar betaalde SOPOH de deelnamekosten. Voor de nieuwe reeks betaalt SOPOH een deel en betaal je zelf € 150,- uit het persoonlijk nascholingsbudget van de school. Overleg hier dus over met je directeur.

 

Aan de slag met talenten en tools! Daar gaan we!

Driedaagse opleiding Talenten gedreven Werken met kinderen

Wil je ook graag als leerkracht, IB-er of zorgcoördinator al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan? Wil je écht het talent in kinderen ontdekken en ze helpen dit te ontwikkelen? Misschien doe je het al en ben je op zoek naar meer manieren om hier invulling aan te geven. In deze tweedaagse opleiding gaan we heel praktisch aan de slag: afnemen van het talent-interview, werkvormen, woorden, materialen en veel tips voor jouw werk met kinderen.

Het start altijd bij talent!

Mijn manier van werken met talenten gaat verder dan kijken waar een kind goed in is. Niet het ‘goed zijn in voetballen’ is het talent, maar hoe het komt het dat een kind goed is in voetballen. Het ontdekken van talent vraagt een talentenblik en een onderzoekende houding. Talent is namelijk niet datgene wat je goed kunt. Talent is ook niet voorbehouden aan  kinderen of volwassenen die ergens in uitblinken. En tenslotte is talent ook echt iets anders dan een competentie. Dus wat is talent dan wél?

Het gaat om de onzichtbare talenten, die maken een kind authentiek! Talent is wie je bent. Om je eigen talenten of die van kinderen te ontdekken, zal je onder het gedrag op zoek moeten gaan. Taal en tools om deze talenten te zien en te benoemen gaan je daarbij helpen.

Elk kind heeft talent!

En hoe ontdek je talenten bij kinderen die niet op het eerste gezicht ergens in uitblinken? Hoe spreek je hen aan en vind je manieren om op jouw eigen werkplek samen met dat kind de talenten te laten groeien? De taal en tools, met als belangrijkste tool het talent-interview, in deze opleiding helpen daarbij.

“Ik kijk nu zo anders naar kinderen en hun gedrag, en dat is zo waardevol! Ook voor mijn eigen kinderen trouwens!”

Talentontwikkeling vraagt groei-denken.

Talent ontwikkelt zich niet vanzelf. Het vraagt oefening, volhouden, fouten maken en tegenslagen overwinnen. De juiste mind-set is dan noodzakelijk: groei-denken: de wil en inzet om je talenten tot ontwikkeling te laten komen. In de opleiding gaan we heel praktisch aan de slag met deze manier van denken over groei. Hoe krijgen we kinderen die vast-denken weer in beweging. De opleiding geeft daar een antwoord op.

Talent wordt pas zichtbaar als je gedrag ontwikkelt bij je talent. En juist daarvoor is groei-denken nodig. De overtuiging dat vooruitgang en ontwikkeling altijd mogelijk zijn, zorgt er namelijk voor dat je uitdagingen aan durft te gaan, dat je fouten durft te maken en dat je hard wil werken om te blijven groeien.

 “Ik werk al jaren met talent, maar dit is zo veel meer verdiepend!”

 Als je áchter het gedrag kijkt, zie je zoveel meer.

Áchter het gedrag, talenten ontdekken is een grote meerwaarde in de begeleiding van kinderen. Lang niet alle kinderen laten hun authenticiteit gemakkelijk zien. Het zit vaak verstopt achter hun gedrag dat ze op allerlei momenten inzetten. In deze opleiding leer je erachter te kijken, zodat je bij elk kind talenten kunt ontdekken en een waardevolle positieve relatie kunt opbouwen. Op die manier is talentontwikkeling er voor elk kind.

 “Ik ben een echte meetrekker, want ik weet mijn hele team mee te nemen in deze manier van kijken naar kinderen!”

 Talentenkaartjes en werkvormen

De talentenkaartjes geven ons taal om meer de talenten bij kinderen te kunnen ontdekken, De werkvormen bieden allerlei mogelijkheden om met talenten aan de slag te gaan. Voor ouders, leerkrachten en kindercoaches. Daarnaast wil ik je graag meenemen en inspireren in de manier waarop ik met kinderen, ouders en leerkrachten werk. En dan kun je daarna nog meer vanuit (je eigen en hun) talenten kinderen

“Ik zie nu overal talent, ik heb er een nieuwe bril bij: een talentenbril!”

 

Luk Dewulf

Luk Dewulf

Trainer

Els Pronk

Els Pronk

cursusleidster

Els Pronk werkt al jaren talent gedreven in haar succesvolle praktijk Grootsklein en de Blij met mij!-kindertraining. Samen met Luk Dewulf en Peter Beschut heeft ze de Junior toolbox Ik kies voor mijn talent gemaakt. Zij is samen met Elke Busschots oprichter van de Blij met mij! Academie en het Blij met mij!-Genietschap. Vanuit dit Genietschap is ook het project van De Talentenbouwers ontstaan.

www.blijmetmij.nu

www.grootsklein.nl

www.talentenbouwers.nu

Talenten fluisteraar (inhalen bijeenkomsten uit schooljaar 19-20)

Datum

04-11-2020

Tijd

14:00 - 20:00

Locatie

De Optimist

Welke collega's gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.