Tessel van der Linde: Rollenspel & spelbegeleiding

 

Rollenspel en spelbegeleiding bij kleuters

 

Door deze workshop leer je hoe het rollenspel van kleuters zich ontwikkelt en hoe je dat als leerkracht vervolgens kunt stimuleren en begeleiden. we gaan in op het belang van de 3 V’s; volgen, verbinden en verrijken, en op de kenmerkende elementen van rollenspel. Je wordt je ervan bewust dat de keuze en de duur van een thema van invloed is op het rollenspel van jouw kleuters.

Door deze workshop vergroot je je inzicht in rollenspel en spelbegeleiding.

 

Als begeleider staat Tessel van der Linde naast de leerkracht. Hij/zij is de belangrijkste factor in een veranderingsproces. Haalbaarheid en realistische oplossingen vind Tessel belangrijk. Door haar analytisch vermogen kijkt zij vanuit verschillende kanten naar een probleem. Zij denkt goed na over de stimulerende of juist belemmerende factoren. Door haar creativiteit is zij in staat om associatief naar onderwerpen te kijken. Zij bedenkt graag oplossingen die buiten de box vallen. Haar  praktische aanpak zorgt ervoor dat zij met haalbare oplossingen en ideeën komt. Haar doel is dat leerkrachten beter over hun onderwijs nadenken om er meer diepgang en betekenis aan te geven.

Data:

17 mei 15.45-17.45 uur

Kosten

Aan deze trainingen zijn geen extra kosten verbonden.

   

Na inschrijving gaan wij ervan uit dat je aanwezig bent .
Tessel van der Linde

Tessel van der Linde

Cursusleidster

Na jarenlange ervaring in het onderwijs is Tessel van der Linde in  2010 begonnen als onderwijsadviseur bij OBD Noordwest. In 2015 besloot zij om haar carrière een nieuwe wending te geven. Het resultaat is Tessel van der Linde Onderwijsadvies.
 

Datum

17-05-2021

Tijd

15:45 - 17:45

Locatie

Nog niet bekend of online training

Welke collega’s gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.