Tessel van der Linde: Wat is een goed kleuterthema?

Wat is een ‘goed’ kleuterthema?

Met deze workshop inspireer ik leerkrachten om kritisch naar thema’s te kijken; waar let jij op als je een thema kiest? We gaan daarbij in op het verschil tussen spelend en spelenderwijs leren. Vervolgens laat ik zien hoe je met een thema dat een beroep doet op onderzoekend, ontwerpend én spelend leren de betrokkenheid van kleuters kunt vergroten.

In deze workshop maak je kennis met mijn aanpak Kleuters in de 21e eeuw en wordt je je bewust van jouw eigen visie op spel en thematisch werken.

Als begeleider staat Tessel van der Linde naast de leerkracht. Hij/zij is de belangrijkste factor in een veranderingsproces. Haalbaarheid en realistische oplossingen vind Tessel belangrijk. Door haar analytisch vermogen kijkt zij vanuit verschillende kanten naar een probleem. Zij denkt goed na over de stimulerende of juist belemmerende factoren. Door haar creativiteit is zij in staat om associatief naar onderwerpen te kijken. Zij bedenkt graag oplossingen die buiten de box vallen. Haar  praktische aanpak zorgt ervoor dat zij met haalbare oplossingen en ideeën komt. Haar doel is dat leerkrachten beter over hun onderwijs nadenken om er meer diepgang en betekenis aan te geven.

Data:

17 maart 14.30-16.30 uur

Kosten

Aan deze trainingen zijn geen extra kosten verbonden.

 

 

Na inschrijving gaan wij ervan uit dat je aanwezig bent .Ben je verhinderd geef dit dan zo snel mogelijk door aan de coördinator van de academie.

Tessel van der Linde

Tessel van der Linde

Cursusleidster

Na jarenlange ervaring in het onderwijs is Tessel van der Linde in  2010 begonnen als onderwijsadviseur bij OBD Noordwest. In 2015 besloot zij om haar carrière een nieuwe wending te geven. Het resultaat is Tessel van der Linde Onderwijsadvies.

 

Datum

17-03-2021

Tijd

14:30 - 16:30

Locatie

Nog niet bekend of online training

Welke collega’s gaan er?

    Enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers.