Waarderend leiderschap in het onderwijs

Waarderend leiderschap in het onderwijs

Voor wie: Leidinggevenden in het onderwijs: Schoolleiders, bouwcoördinatoren, intern begeleiders, teamleiders en leidinggevenden van stafafdelingen. Volg het programma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs en bereik meer resultaat met minder hard werken

 • Buig weerstand en negativiteit om naar enthousiasme en plezier
 • Ontlok positiviteit, eigenaarschap en gevoel van competentie
 • Breng systematisch het potentieel van je team tot bloei
 • Laat leerkrachten weer schitteren in hun werk en samenwerking
 • Leer hen waarderende gesprekken te voeren met ouders en kinderen
 • Creëer een professionele en op leren gerichte cultuur
 • Geef moeiteloos sturing aan jouw team
 • Haal je doelen door ze los te laten

Kortom: investeer in jouw succes als schoolleider! Als leidinggevende bij SOPOH wil je dat je teamleden zich professioneel ontwikkelen. Dat ze plezier hebben in hun werk door aan resultaten te werken die er voor hen toe doen. Werken vanuit Eigenaarschap betekent dat je zelf aan het roer staat van je ontwikkeling en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces. Dat je eigen keuzes maakt op basis van een helder en voor jou aansprekend resultaatbeeld. Net zoals je dat voor de leerlingen van je school voor ogen hebt. De rol van jou als leidinggevende in dit proces is cruciaal. Andrea van de Rozenberg van Drives@School begeleidt je in dit 6 maandenprogramma naar een totaal nieuwe aanpak in de aansturing van jouw team en je school. Door middel van training, train-de-trainer, persoonlijke coaching, templates en support van collega (school)leiders leer jij de kennis en vaardigheden om een Waarderend Onderzoek op te zetten en kan je het ook aan je teamleden leren. De rode draad in het programma vormt je eigen plan van aanpak. Je kan daarbij zelf kiezen op welk gebied je gedurende het programma een ontwikkeling op gang wilt brengen.

Brochure: Incompany Programma Waarderend Leiderschap in het onderwijs 2019-2020

Video met uitleg programma

 Er zijn drie trainingsdagen en enkele online coachingssessies.

Data:

 • Ma 21-09- 2020 van 9:00 – 17:00. Training 1: Hoe je een waarderend interview houdt.
 • Ma 5-10- 2020 van 9:00 – 17.00. Training 2: Hoe je het je team leert.
 • Vrij 16-10- 2020. Plan mailen
 • Ma 26-10-2020 Feedbacksessie telefonisch.
 • Ma 23-11- 2020 van 9:00 – 17:00. Training 3:  Hoe inzichten tot concrete resultaten gaan leiden.
 • Ma 14-12-2020. Groepscoaching ochtend Intervisie via Zoom – Ervaringen delen
 • Ma 18-01-2021. Coaching Persoonlijk telefonisch
 • Ma 8-02-2021. Groepscoaching Intervisie ochtend via Zoom – Ervaringen delen.
 • Ma 8-03-2021 van 13:30 – 17:00. Terugkommiddag Ervaringen delen en evalueren
 • Ma 15-03-2021 Coaching Afronding telefonisch.

Dit programma is als formeel aanbod opgenomen voor herregistratie in het Schoolleidersregister PO bij het professionaliseringsthema ‘Leidinggeven aan verandering’.

Heb je dit thema reeds afgevinkt, maar wil je toch op een waarderende manier de ontwikkeling in je organisatie op gang brengen? Doordat we een samenwerking zijn aangegaan met Bureau Sterk is het nu ook mogelijk om binnen andere thema’s een certificaat te verdienen.  

Kosten: De kosten zijn inclusief materiaal, organisatie en BTW, doch exclusief reiskosten, locatiekosten en catering. Als deelnemers een recent Management Drives Drijfverenprofiel hebben, dan geldt er een korting van € 200,- , mits we daarvan de digitale resultaten kunnen krijgen. De totale investering bedraagt € 2175,– per deelnemer (uit professionaliseringsbudget voor schoolleiders) en voor niet-schoolleiders in overleg met leidinggevende. Bij meer deelnemers wordt de prijs per persoon lager. Voor slechts € 149,- inclusief BTW wordt er een aanvullende validering aangeboden via Bureau Sterk, mits men ‘Leidinggeven aan verandering” reeds heeft afgevinkt. De groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers. Bij onvoldoende aanmeldingen is het mogelijk om aan te sluiten bij een training met een open inschrijving op een andere locatie dan een SOPOH school. De kosten zijn dan €2497,-
Andrea van de Rozenberg

Andrea van de Rozenberg

Trainer

Andrea van de Rozenberg heeft haar hart voor het onderwijs van huis uit meegekregen.  Al vroeg ervoer zij de ambitie om van betekenis te zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Zij heeft brede ervaring in het onderwijs. Zij is trainer en coach bij drives@school. Verzorgt programma’s trainingen, teamsessies, workshops en strategiegesprekken.

Even voorstellen

Waarderend leiderschap in het onderwijs

Datum

21-09-2020 - 15-03-2021

Tijd

09:00 - 17:00

Locatie

Welke collega's gaan er?